Rabu, 13 Oktober 2010

Gewang Murah Tapi Glamour


Satu trip dibuat bersama geng Dark Art Caster untuk mengempur satu lubuk rahsia yg baru saja ditemui oleh Bro Mizlan,iaitu Lubuk Kebun Jagung..Gambar diatas menunjukkan hasil dari otai snakehead labuan..Bro ni memang cool dan x pernah bercakap sombong walhal set yang digunakannya mencecah ribuan ringgit..

Hasil berikutnya dari sorang lagi otai haruan n toman bro ridzuan..ketekunannya membuahkan hasil di kebun jagung.

Hasil pertama penulis di kebun jagung..setelah beberapa kali mendapat sambaran tidak lekat akhirnya penulis berjaya menumbangkan ikan yg berbadan sasa ini...

Gewang Murah yang berhasil pada petang tersebut.. Sure Catch sure Bite's Dual Prob 9cm.

Hasil kedua dari penulis,Baby Haruan ini juga terpikat dengan percikan air dari gewang Sure Catch ini..Gambar dibelakang penulis itu ialah Pak Majed..

Inilah tanda sayangkan ikan ini..

Semua ikan yg diperolehi dilepaskan dengan selamat tanpa satu pun dibawa balik,demi menjaga populasi akan datang..

Pehhh..sapa yang x kenal dengan kehandalah pak majed..tanya ja pasal Toman,haruan,siakap,Gt
,Yellow Fin Tuna,doggie,Amberjack semuanya pernah dinaikkanya...Dari semenanjung hingga ke labuan minatnya terhadap memancing tidak pernah pudar..

Tersenggih Ikan ini di depan lens camera..

Syabas.....


Hasil seterusnya di lubuk Kereta mangkuk..awal awal pagi mandi peluh kerana menghela keluar ikan ini dari sarangnya...


Keadaan Ikan yang baru saja didaratkan... Fenwick Eagle GT 8-20lbs + Abu Garcia C3 4601 + varivas 28lbs ( PE 3) + 40lbs xzoga Fluoro Carbon + Sure Catch Tiny Froggie..

Sure Catch Tinny Froggie amat berkesan..

Hasil kedua,Haruan pendek tagap ini membuat sambaran di tengah tengah kawasan berumpai..Jadi Paham Paham la kompom Ikan ini berjaya meyelitkan dirinya didalam rumpai.
Tapi dengan tenang penulis menhelanya perlahan lahan supaya ikan tidak terbabas.
Bacaan timbangan boga grip???

Haruan gemuk tapi pendek bak kata orang sabah pendek pendek tagap.Ikan ini juga ditipu menggunakan Sure Catch Tiny Froggie

Ikan ini juga turut dilepaskan demi generasi akan datang...

Hari berikutnya apenulis bersama sorang lagi Geng LC yang jarang turun padang iaitu Boy pergi menjenguk keadaan Lubuk fire Tiger yang begitu lama tidak dikunjungi..

Hasil sebelum berangkat pulang...Ini bukan dibuat buat,memang beginilah keadaan ikan ini yang dipenuhi rumpai rumpai air...Terjelir lidah si boy melihat lenturan joran si penulis bila menghela ikan ini ke tebing.jarak sambaran lebih kurang 25 meter dari tebing...bayangkanlah!!!!!!!

Saiz ikan ini xlah besar sangat,tapi dengan adanya rumpai air memang susah untuk menarik sang ikan ini..

Si Boy LC menimbang ikan...

Hasil seterusnya di lubuk berasingan...sebenarnya gambar ini sudah lama tapi terlupa mau di siarkan hehehe...31 ogos tarikh ikan ini didaratkan pada jam 11.45pg

Percubaan gewang ekonomi tidak berakhir...Sean menjadi jagoan pada pagi tersebut..Dia mencuba peralatan dari Siow Chiang..

Popper Sure Catch + ATC Sniper Rod 8-17lbs.

Hasil kedua dari Sean..

Hasil ketiga dari Sean..

Hasil keempat menggunakan Popper Skitter Pop 5cm

Saiz Tarpon disini baya baya 800g hingga 1kg..Tarikan lost control jangan cakaplah...Penulis tidak berapa bernasib baik..kerana tarponnya asyik terlepas saja.

Peralatan yang dugunakan sepanjang Perjubaan Gewang gewang Ekonomi..ternyata gewang gewang seperti Sure Catch memang killer dimana saja..Terima Kasih Tackle World Labuan kerana banyak membawa masuk gewang gewang sebegini...Teks Oleh : Izam Z
Fotografi: Izam z,Mizlan & Pak Majed Dark Art Caster.Tiada ulasan:

Catat Ulasan